Byt till nya fönster och spara energi

vinterhus-snö-energirenovering

Guider

Byt till energieffektiva fönster och minska din uppvärmningskostnad. Lär dig fem viktiga tips för att spara energi under vintern genom att byta till nya fönster och genomföra energirenovering.

Fördelarna med att byta till nya fönster

Att byta till nya fönster kan ha flera fördelar när det kommer till att sänka din uppvärmningskostnad under vintern.

Här är några av fördelarna:

 • Bättre isolering: Nya fönster har oftast bättre isoleringsegenskaper än äldre fönster, vilket gör att mindre värme läcker ut och kyla kommer in.
 • Minskar drag: Genom att byta till nya fönster kan du minska drag och kalla luftströmmar som kan påverka inomhustemperaturen negativt.
 • Ljudisolering: Energieffektiva fönster kan även bidra till att minska ljud från omgivningen, vilket ger en bättre inomhusmiljö.

Genom att byta till nya fönster kan du alltså få en mer behaglig och energieffektiv inomhusmiljö samtidigt som du minskar din uppvärmningskostnad.

Energieffektiva fönster och deras egenskaper

Energieffektiva fönster är speciellt utformade för att minimera värmeöverföring och maximera energibesparingar. Här är några av deras egenskaper:

 • Isolerglas: Energieffektiva fönster är oftast utrustade med isolerglas som har en låg U-värde, vilket betyder att de har en hög isoleringsförmåga.
 • Tätningslister: För att förhindra luftläckage är energieffektiva fönster ofta utrustade med tätningslister runt ramarna.
 • Lågemissionsbeläggning: Vissa energieffektiva fönster har en speciell beläggning på glaset som minimerar värmeöverföring och reflekterar tillbaka värmen in i rummet.

Genom att välja energieffektiva fönster kan du dra nytta av deras egenskaper och spara energi under vintern.

 

FÅ OFFERT PÅ FÖNSTERBYTE

 

5 konkreta tips för att sänka uppvärmningskostnaden

Här är fem konkreta tips som kan hjälpa dig att sänka din uppvärmningskostnad under vintern:

 1. Byt till energieffektiva fönster: Som tidigare nämnts kan energieffektiva fönster minska värmeöverföring och isolera bättre, vilket kan leda till lägre uppvärmningskostnader.
 2. Isolera tak och väggar: Att isolera tak och väggar kan förhindra värmeförlust och bidra till en mer energieffektiv inomhusmiljö.
 3. Använd tätning runt fönster och dörrar: Genom att använda tätning runt fönster och dörrar kan du minska luftläckage och dra nytta av bättre isolering.
 4. Installera termostater och programmerbara regleringssystem: Genom att installera termostater och programmerbara regleringssystem kan du optimera din värmekontroll och undvika onödig uppvärmning när du inte är hemma.
 5. Se över ventilationssystemet: Att se över ditt ventilationssystem kan hjälpa till att förbättra luftflödet och energieffektiviteten i ditt hem.

Genom att följa dessa tips kan du minska din uppvärmningskostnad och spara energi under vintern.

Energirenovering och dess betydelse

Energirenovering är en process där man gör förbättringar i en byggnad för att minska dess energiförbrukning och öka dess energieffektivitet. Det kan inkludera åtgärder som att byta till energieffektiva fönster, isolera tak och väggar, uppgradera värme- och ventilationssystem och mycket mer.

Genom att genomföra energirenoveringar kan du minska ditt energibehov och därmed sänka dina uppvärmningskostnader. Det kan även bidra till en mer behaglig inomhusmiljö och minska din miljöpåverkan.

Energirenovering är ett viktigt steg mot att skapa mer hållbara och energieffektiva byggnader.

 

FÅ OFFERT PÅ FÖNSTERBYTE  Vill ha hjälp med ditt fönsterbyte, säg till!

 

Spara energi och pengar genom att byta till nya fönster

Byt till nya fönster och spara energi samtidigt som du minskar dina uppvärmningskostnader. Genom att välja energieffektiva fönster kan du dra nytta av deras isoleringsförmåga och minska värmeöverföring.

Utöver att spara energi kan du även spara pengar på lång sikt genom att minska din uppvärmningskostnad. Det kan vara en investering som ger avkastning över tid.

Ta steget mot att skapa en mer energieffektiv och hållbar inomhusmiljö genom att byta till nya fönster.

Vill du veta mer?

Tveka inte att säga till!

Kontakta oss