Byta fönster på vintern – Går det?

vinterhus-snö-energirenovering

Guider

Fönsterbyte på vintern?

Kan man byta fönster på vintern? Enkelt sagt, Absolut! Med dagens teknik och en effektiv arbetsprocess kan man minimera tiden då ett rum står utan fönster och kyler ner din fastighet. Oftast är detta bara ett par minuter när den gamla karmen plockas ur och den nya monteras. En vanlig uppfattning är att man först plockar ur alla gamla fönster och sen sätter in nya. Det vanligaste sättet är dock att man tar ett fönster i taget och arbetar sig på så sätt genom fastigheten tills alla fönster är bytta.

 

Bästa tiden att byta fönster kan vara på vintern!

Låter det konstigt? Som du säkert vet så är trä det vanligaste materialet för fönster i Sverige. Då trä är ett levande material som sväller av fukt och krymper av torka/kyla så kan det absolut vara till fördel att byta fönster på vintern eftersom luften oftast är torrare då.

Kallras från fönster

På vintern är ofta då man upptäcker kallras från fönster på grund av dålig isolering, höga uppvärmningskostnader, drag eller fukt på insidan av fönstret. Nackdelarna med läckande fönster eller gamla fönster är många under vintern. Oftast vill man inte vänta till sommaren med sitt byte. Kylan som släpps in under fönsterbytet är oftast snabbt borträknad då nya fönster direkt sparar på kostnaden för uppvärmning.

Montering av nya fönster på vintern

Idag när man byter fönster så beställs oftast dina nya fönster mått-anpassade. Detta för att kunna ersätta befintliga fönster i samma ram i väggen. Detta underlättar också vid monteringen då man snabbt kan sätta in det nya fönstret så fort det gamla tagits ut. På så sätt sparar vi energi till uppvärmning av fastigheten.

Vill du lära dig mer om vad du kan spara på att byta fönster? Läs mer på energirådgivningens hemsida om fönster här : Energirådgivningen.se

snölykta-vinter

Vill du ha hjälp med montering?

Om du vill få en indikativ offert för ett fönsterbyte, eller om du vill ha hjälp att titta vad som är möjligt på just din fastighet så kan du klicka nedan för att kontakta oss direkt. Vi på Fönstermästarna vill hjälpa dig till att få lägre uppvärmningskostnader och ett bättre inomhusklimat.

Jag vill veta mer

Vill du veta mer?

Tveka inte att säga till!

Kontakta oss