En guide för att byta fönster och förbättra ditt hem

Energifonster Villa

Guider

Känner du kalldrag och från dina gamla fönster? Det kan vara dags att överväga att byta ut dem mot nya energisnåla fönster. I den här omfattande guiden går vi igenom processen för fönsterbyte, från att ta bort de gamla fönstren till att installera de nya. Med tips om att mäta, täta och fästa fönsterbrädor får du all information du behöver för att ta dig an detta projekt på rätt sätt.

Att byta ut dina fönster kan inte bara förbättra isoleringen och energieffektiviteten, utan det kan också förbättra den övergripande komforten och estetiken i ditt hem. Vi kommer att diskutera viktiga faktorer att ta hänsyn till, såsom fönsterstorlek, material och underhållskrav. Dessutom kommer vi att utforska ytterligare funktioner som inbyggt solskydd och ventilationsöppningar som ytterligare kan förbättra dina fönsters funktionalitet. Glöm inte att kolla in våra experttips om att ta in en besiktningsman, jämföra leverantörer och skapa en checklista för att säkerställa ett framgångsrikt fönsterbyte. Så säg hej då till kalla, dåligt isolerade fönster och hej till ett mysigt och energieffektivt hem.

Varför byta fönster?

Att byta fönster är en investering som kan ha långtgående fördelar för ditt hem. Genom att uppgradera till nya fönster kan du förbättra isoleringen, energieffektiviteten och komforten i ditt boende. I denna artikel kommer vi att utforska varför det kan vara fördelaktigt att byta fönster och vilka aspekter du bör tänka på under processen.

Fördelar med att byta till nya fönster

Att byta ut gamla och dåligt isolerade fönster kan ha en betydande inverkan på ditt hem. Dessa fönster kan vara kalla på insidan och släppa in kall luft under kalla månader. Genom att byta till nya fönster med en låg U-värde kan du förbättra isoleringen och minska värmeförlusten. Detta kan leda till en mer behaglig inomhusmiljö och potentiella energibesparingar.

Välj energieffektiva fönster för bättre isolering

När du väljer nya fönster är det viktigt att överväga deras energieffektivitet. Energiglas är en populär lösning som kan förbättra isoleringen avsevärt och minska energiförbrukningen. Detta glas har en speciell beläggning som minskar värmeförlusten och reflekterar solens strålar för att hålla ditt hem svalt under varma sommardagar. Genom att välja energieffektiva fönster kan du skapa en mer energisnål och hållbar boendemiljö.

Betydelsen av rätt installation och tätning

För att få optimal prestanda från dina nya fönster är det avgörande att de installeras korrekt och tätas enligt tillverkarens instruktioner. En professionell installation kan se till att fönstren passar perfekt och att inga luft- eller vattenläckage uppstår. Genom att noggrant följa installationsprocessen kan du undvika potentiella problem och säkerställa att dina nya fönster fungerar optimalt.

Säkerhetsaspekter att tänka på vid fönsterbyte

När du byter fönster är det också viktigt att tänka på säkerhetsaspekter. I vissa situationer kan säkerhetsglas vara ett krav, särskilt om fönstrens bottenkant är närmare golvet än 60 cm eller om det finns en fallhöjd på över 2 meter utanför fönstret. Säkerhetsglas kan erbjuda extra skydd mot olyckor och intrång och kan vara en bra investering för att säkerställa tryggheten i ditt hem.

Sammanfattningsvis kan bytet av fönster ha flera fördelar för ditt hem, inklusive bättre isolering, energieffektivitet och komfort. Genom att välja energieffektiva fönster, se till att de installeras korrekt och tätas ordentligt samt beakta säkerhetsaspekterna kan du göra en klok investering för framtiden. Innan du genomför ett fönsterbyte kan det vara fördelaktigt att boka ett kostnadsfritt hembesök med en av våra fönsterspecialister för att få professionell rådgivning och offert.

fönster med spröjs

Hur byter man fönster?

Att byta ut gamla och dåligt isolerade fönster kan ge betydande fördelar, såsom förbättrad komfort och energieffektivitet i ditt hem. Om du funderar på att byta fönster är det viktigt att veta hur man gör det på rätt sätt för att få bästa möjliga resultat. I den här artikeln kommer vi att gå igenom de grundläggande stegen för att byta fönster, inklusive förberedelser inför fönsterbytet, hur man tar bort det gamla fönstret, installationen av det nya fönstret och montering av fönsterbrädor och andra arbeten.

Förberedelser inför fönsterbytet

Innan du börjar byta fönster är det viktigt att göra vissa förberedelser för att säkerställa att processen går smidigt. Det första steget är att ta bort fönsterbrädor både på insidan och utsidan av fönstret. Se även till att öppningen i väggen är cirka 20 mm större än de yttre dimensionerna på de nya fönstren. Detta ger utrymme för isolering och tätningsmedel.

Ta bort det gamla fönstret

När förberedelserna är klara kan du gå vidare till att ta bort det gamla fönstret. Börja med att lossa eventuella spikar eller skruvar som håller fast fönstret i öppningen. Var försiktig så att du inte skadar väggen under processen. När fönstret är lossat kan du dra ut det ur öppningen och placera det åt sidan.

Installation av det nya fönstret

När det gamla fönstret är borttaget är det dags att installera det nya fönstret. Börja med att placera distansklotsar där den nedre delen av fönsterramen kommer att vila. Detta hjälper till att hålla fönstret på plats medan du justerar det. Sedan kan du placera kilklotsar i hörnen på den övre och de laterala delarna av fönsterramen, både på utsidan och insidan. Detta hjälper till att hålla fönstret på plats och i rätt position.

Montering av fönsterbrädor och övriga arbeten

Efter att det nya fönstret är installerat kan du gå vidare till att montera fönsterbrädor och utföra eventuella andra arbeten. För att montera fönsterbrädor, mät det fria utrymmet där brädorna ska placeras och lägg till 20 mm för att få rätt längd. Skär eller kapa ut en sektion i fram- och bakkanten av brädan och vik upp en flik i båda ändarna samt vik in bakkanten. Skär sedan två spår i de yttre ramarna för att rymma fönsterbrädan och skruva fast den på plats.

Sammanfattningsvis kan bytet av fönster ge betydande fördelar såsom bättre isolering, energieffektivitet och komfort i ditt hem. Genom att följa rätt steg och använda rätt tekniker kan du säkerställa att ditt fönsterbyte blir framgångsrikt. Tänk på att välja fönster av rätt storlek, material och underhållskrav, samt att följa tillverkarens instruktioner för installation och tätning. Med rätt underhåll kan fönster ha en livslängd på flera hundra år, men reparationer och delvis ersättning kan göras vid behov. Innan du bestämmer dig för att byta fönster kan det vara fördelaktigt att skapa en checklista över krav och jämföra erbjudanden från olika leverantörer. Att anlita en besiktningsman för en förhandskontroll kan också hjälpa till att säkerställa kvaliteten och tillförlitligheten i ditt fönsterbyte.

vridfönster-villa-exempel

Välja rätt fönster

Att byta fönster är en investering som kan förbättra både komfort och energieffektivitet i ditt hem. Genom att välja rätt fönster kan du få bättre isolering och minska energiförbrukningen. I den här artikeln kommer vi att diskutera några viktiga faktorer att tänka på när du väljer och installerar nya fönster.

Storlek, material och underhåll av nya fönster

När du väljer nya fönster är det viktigt att ta hänsyn till storlek, material och underhållskrav. Storleken på fönstren bör passa perfekt i öppningen i väggen. För att få rätt mått är det bäst att ta bort den gamla fönsterbrädan både inifrån och utifrån och se till att öppningen i väggen är cirka 20 mm större än de nya fönstrens yttre dimensioner.

För att installera de nya fönstren, placera distanskilarna där den nedre delen av ramen kommer att vila och kilas fast hörnen på den övre delen och sidodelarna av ramen både från utsidan och insidan. Efter att fönstret har installerats kan fönsterbrädan fästas genom att mäta den fria ytan där brädan ska placeras och lägga till 20 mm för att få rätt längd. Skär eller notcha ut en sektion i fram- och bakkanten av brädan, vik upp en flik i båda ändarna och vik in bakkanten. Slutligen, skär två spår i de yttre karmarna för att passa fönsterbrädan och skruva fast den på plats.

När det gäller material kan du välja mellan trä, aluminium eller PVC. Trä ger en klassisk och varm känsla, medan aluminium är mer hållbart och underhållsfritt. PVC är ett populärt val på grund av sin låga vikt, hållbarhet och energieffektivitet. Det är viktigt att ta hänsyn till underhållskraven för olika material och välja det som passar bäst för dina behov och preferenser.

Säkerhetsglas och andra extra funktioner

Säkerhetsglas är ett viktigt inslag när det kommer till fönster. Det är särskilt nödvändigt om fönstret är närmare golvet än 60 cm eller om det finns en fallhöjd på mer än 2 meter utanför fönstret. Säkerhetsglas kan ge extra skydd mot olyckor och inbrott, och det är viktigt att välja fönster med rätt säkerhetsfunktioner för att säkerställa trygghet och säkerhet i ditt hem.

Utöver säkerhetsglas kan det vara fördelaktigt att välja fönster med extra funktioner. Vissa fönster har inbyggt solskydd, vilket kan vara till nytta för att reglera ljusinsläppet och skydda mot överhettning. Ventilationsventiler kan förbättra luftcirkulationen och säkerställa god inomhusluftkvalitet. Det finns till och med glas som kan erbjuda skydd mot fall och inbrott.

Energi- och isoleringsfunktioner att överväga

En viktig faktor att överväga när du byter fönster är energieffektivitet och isolering. Gamla och dåligt isolerade fönster kan vara kalla på insidan och dra upp energiförbrukningen. Genom att välja fönster med lågt U-värde kan du förbättra isoleringen och minska energiförlusten i ditt hem.

Fönster med energiglas kan också vara en bra investering. Energiglas har en speciell beläggning som minskar värmeförlusten och förhindrar att kyla tränger in. Det kan bidra till att skapa en behagligare inomhusmiljö och minska energikostnaderna.

För att få optimal prestanda är det viktigt att följa tillverkarens instruktioner när det gäller installation och tätning av fönster. En korrekt installation kan säkerställa att fönstren är tätt slutna och att de fungerar som de ska.

Innan du väljer nya fönster kan det vara bra att skapa en checklista med dina krav och jämföra erbjudanden från olika leverantörer. Att anlita en besiktningsman för en slutbesiktning efter arbetet är ofta bra. Eller prata med någon av våra specialister för en förhandskontroll kan också hjälpa till att säkerställa kvaliteten och tillförlitligheten i ditt fönsterbyte. Tänk också på att inkludera eventuella ytterligare arbeten, såsom fönsterbrädor, metallarbeten och målning, när du planerar för fönsterbyte.

Sammanfattningsvis är det viktigt att noggrant överväga storlek, material, underhåll och säkerhetsfunktioner när du väljer nya fönster. Genom att göra rätt val kan du förbättra isolering, energieffektivitet och komfort i ditt hem. För att boka ett kostnadsfritt hembesök med en av våra fönsterspecialister, kontakta oss idag.

Att tänka på vid fönsterbyte

Att tänka på vid fönsterbyte

När det kommer till att byta fönster i ditt hem finns det flera saker att ta hänsyn till för att se till att projektet blir framgångsrikt. Att byta ut gamla och dåligt isolerade fönster kan inte bara förbättra komforten i ditt hem, utan även öka energieffektiviteten och isoleringen. I denna artikel kommer vi att gå igenom några viktiga punkter att tänka på vid fönsterbyte.

Skapa en checklista och jämför erbjudanden

Innan du tar beslutet att byta fönster är det en god idé att skapa en checklista med dina krav och önskemål. Ta hänsyn till faktorer som storlek, material och underhållskrav för de nya fönstren. Det kan vara fördelaktigt att jämföra erbjudanden från olika leverantörer för att hitta det bästa alternativet för dina behov.

En leverantör som kan erbjuda kostnadsfria hembesök med fönsterspecialister är exempelvis Fönstermästarna. Genom att boka ett hembesök kan du få personlig rådgivning och offertförslag baserat på dina specifika önskemål och förutsättningar. Genom att utnyttja detta erbjudande kan du vara säker på att du får rätt fönster för ditt hem.

Anlita en besiktningsman för kvalitetskontroll

När du har valt en leverantör och bestämt dig för vilka fönster du vill ha är det rekommenderat att boka ett möte för att gå igenom detaljer kring ert fönsterbyte. En besiktningsman även i efterhand kan granska installationen och säkerställa att arbetet har utförts korrekt enligt tillverkarens anvisningar.

Genom att genomföra en kvalitetskontroll kan du undvika eventuella problem eller felaktigt utfört arbete. Det är viktigt att notera att Fönstermästarna inte ansvarar för felaktigt utfört arbete, varför en besiktningsman kan vara en bra investering för att säkerställa att fönsterbytet blir lyckat.

Inkludera andra arbeten vid fönsterbytet

När du planerar för fönsterbyte kan det vara fördelaktigt att även ta hänsyn till eventuella andra arbeten som kan behöva utföras samtidigt. Exempel på sådana arbeten kan vara installation av fönsterbänkar, montering av metallarbeten eller målningsarbeten.

Genom att inkludera dessa arbeten i ditt projekt kan du få en komplett och enhetlig uppgradering av dina fönster. Fönstermästarna erbjuder ett brett utbud av produkter och tjänster som kan hjälpa dig att genomföra dessa extra arbeten på ett smidigt sätt.

Genom att byta fönster i ditt hem kan du förbättra isolering, energieffektivitet och komfort. Genom att skapa en checklista, jämföra erbjudanden, anlita en besiktningsman och inkludera andra arbeten kan du se till att ditt fönsterbyte blir en framgång. Boka ett kostnadsfritt hembesök med en av Fönstermästarnas fönsterspecialister för personlig rådgivning och offertförslag som passar dina behov.

Fönstervård och underhåll

Att ta hand om dina fönster och se till att de är i gott skick är viktigt för att upprätthålla en bekväm och energieffektiv hemmiljö. Genom att ge dina fönster rätt underhåll kan du förlänga deras livslängd och undvika kostsamma reparationer i framtiden. I denna artikel kommer vi att utforska några viktiga åtgärder för fönstervård och underhåll samt vad du bör tänka på när det är dags att byta fönster.

Lång livslängd med rätt underhåll

För att dina fönster ska hålla länge och fungera optimalt är det viktigt att ge dem regelbunden underhåll. Här är några tips för att hålla dina fönster i toppskick:

Rengöring

Regelbunden rengöring av dina fönster är avgörande för att hålla dem i gott skick. Använd en mild tvållösning och en mjuk trasa eller svamp för att rengöra glaset och fönsterramarna. Undvik starka kemikalier eller slipande rengöringsmedel som kan skada ytan på fönstren.

Tätningsmedel

Kontrollera regelbundet tätningsmedlet runt fönstren och se till att det är i gott skick. Om du märker några sprickor eller skador i tätningsmedlet, bör du åtgärda dem så snart som möjligt. Ett dåligt tätningsmedel kan leda till luftläckage och försämrad energieffektivitet.

Smörjning

För att säkerställa smidig öppning och stängning av dina fönster är det viktigt att smörja gångjärnen och andra rörliga delar regelbundet. Använd en lätt smörjolja eller silikonbaserat smörjmedel för att undvika att det fastnar eller blir trögt att öppna och stänga fönstren.

Reparationer och delvis utbyte vid behov

Även med rätt underhåll kan det uppstå situationer där reparationer eller delvis utbyte av fönster är nödvändigt. Här är några vanliga scenarier där detta kan vara fallet:

Kallt inomhus och dålig isolering

Om dina fönster är gamla och dåligt isolerade kan de vara kalla på insidan och leda till energiförluster. I dessa fall kan det vara fördelaktigt att byta ut fönstren mot nya med lågt U-värde. Dessa fönster erbjuder bättre isolering och kan bidra till en mer energieffektiv och bekväm hemmiljö.

Byta fönster

Om du bestämmer dig för att byta fönster är det viktigt att utföra installationen korrekt för att säkerställa optimal prestanda. Här är några steg att följa:

  1. Ta bort fönsterbrädan både inifrån och utifrån och se till att öppningen i väggen är cirka 20 mm större än de yttre dimensionerna på de nya fönstren.
  2. För att installera det nya fönstret, placera distanskilarna där den nedre delen av ramen kommer att vila och kila fast hörnen på den övre delen och sidodelarna av ramen både från utsidan och insidan.
  3. Efter att fönstret är installerat kan fönsterbrädan fästas genom att mäta den fria ytan där brädan ska placeras och lägga till 20 mm för att få rätt längd. Skär eller notcha ut en sektion i fram- och bakkanten av brädan och vik upp en flik i båda ändarna och vik in bakkanten. Slutligen, skär två spår i de yttre kapslingarna för att rymma fönsterbrädan och skruva fast brädan på plats.

Fördelar med energiglas och ventilation

Att byta fönster kan vara en smart investering för att förbättra både isolering och energieffektivitet i ditt hem. Gamla och dåligt isolerade fönster kan vara kalla på insidan och dra in kyla under vintermånaderna. Genom att investera i nya fönster med lågt U-värde kan du skapa en mer behaglig och energieffektiv inomhusmiljö. Här är några fördelar med att byta till energiglas och se över ventilationen i ditt hem.

Förbättrad isolering och energieffektivitet

En av de främsta fördelarna med att byta till energiglas är förbättrad isolering. Energiglas är konstruerade för att minimera värmeförlust och hålla kylan utanför. Detta kan leda till lägre energikostnader och en jämnare inomhustemperatur året runt. Genom att minska kallraset från fönster kan du också öka komforten i ditt hem och undvika drag.

Ett annat viktigt aspekt är att se över ventilationsmöjligheterna i ditt hem. Genom att ha en välventilerad bostad kan du förhindra fukt- och mögelproblem samtidigt som du säkerställer att luften är frisk och ren. Genom att installera fönster med inbyggda ventilationsspår, så kallade ”trickle vents”, kan du förbättra luftcirkulationen och reglera luftflödet inomhus. Detta kan vara särskilt viktigt i rum där fukt ofta ackumuleras, som badrum och kök.

Spaltventiler för bättre ventilation

Trickle vents, eller ventilationslufthål, är små öppningar i fönsterramar som tillåter en kontrollerad luftcirkulation. Dessa öppningar kan vara särskilt användbara när det är svårt att få tillräcklig ventilation genom naturliga luftströmmar, som till exempel när fönster inte kan öppnas eller när det är kallt att ha fönstret öppet under vintern. Genom att installera fönster med inbyggda trickle vents kan du säkerställa att ditt hem har en konstant tillförsel av frisk luft och att luften cirkulerar effektivt.

Det är viktigt att notera att rätt installation och tätning av fönster enligt tillverkarens instruktioner är avgörande för optimal prestanda. Om installationen inte görs korrekt kan det leda till luftläckage och försämrad isolering.

Extra funktioner att överväga för dina fönster

När du byter fönster kan du också överväga att uppgradera till fönster med extra funktioner som kan förbättra både säkerhet och komfort i ditt hem. Här är några exempel på extra funktioner att tänka på:

  • Inbyggt solskydd: Vissa fönster har inbyggda solskydd som kan minska värmeöverföring genom fönstret och skydda mot skadlig UV-strålning.
  • Ventilationsventiler: Förbättra luftcirkulationen genom att välja fönster med inbyggda ventilationsventiler.
  • Säkerhetsglas: I vissa situationer krävs säkerhetsglas, till exempel när fönstrets nedre kant är mindre än 60 cm från golvet eller om det finns en fallhöjd på mer än 2 meter utanför fönstret. Säkerhetsglas kan erbjuda extra skydd mot olyckor och inbrott.
  • Underhållsfria material: Om du vill minimera underhållsbehovet kan du välja fönster med material som inte kräver regelbundet målning eller annan behandling.
  • Ljudreducerande egenskaper: Om du bor i en bullrig miljö kan det vara värt att överväga fönster med ljudreducerande egenskaper för att skapa en mer lugn och tyst inomhusmiljö.

När du planerar att byta fönster är det viktigt att ta hänsyn till storlek, material och underhållskrav för de nya fönstren. Genom att skapa en checklista med dina krav och jämföra erbjudanden från olika leverantörer kan du göra en välgrundad beslut. Att anlita en fönsterspecialist för en förhandskontroll kan också hjälpa till att säkerställa kvaliteten och tillförlitligheten i fönsterbytet.

Sammanfattningsvis kan bytet till energiglas och ventilationsspår i fönster ge betydande fördelar för isolering, energieffektivitet och komfort i ditt hem. Genom att välja fönster med extra funktioner kan du också ytterligare förbättra säkerheten och bekvämligheten i ditt boende. Innan du fattar beslutet är det viktigt att noggrant undersöka olika alternativ och överväga dina specifika behov och preferenser. Kontakta våra fönsterspecialister idag för att boka ett kostnadsfritt hembesök och få professionell rådgivning om dina fönsterbyten.

Sammanfattning och slutsats

Att byta fönster kan förbättra ditt hem på flera sätt. Genom att ersätta gamla och dåligt isolerade fönster med nya fönster med lågt U-värde kan du öka både komforten och energieffektiviteten i ditt hem. Genom att ta dig tid att göra en genomtänkt och välplanerad fönsterbyte kan du säkerställa ett optimalt resultat.

Att byta fönster kan förbättra ditt hem på flera sätt

Gamla och dåligt isolerade fönster kan vara kalla på insidan och kan dra in kyla under kalla vintermånader. Genom att byta ut dem med nya fönster med lågt U-värde kan du minska värmeförlusten och därmed förbättra isoleringen i ditt hem. Detta kan leda till en mer behaglig inomhusmiljö och minskade energikostnader på lång sikt.

Ta dig tiden att göra en genomtänkt plan för ditt fönsterbyte

Genom att byta fönster kan du förbättra isoleringen, energieffektiviteten och den övergripande komforten i ditt hem. Genom att följa tillverkarens instruktioner för rätt installation och tätning av fönster kan du uppnå optimal prestanda och undvika eventuella problem i framtiden.

När du överväger att byta fönster är det viktigt att ta hänsyn till storleken, materialet och underhållskraven för de nya fönstren. Säkerhetsglas kan krävas i vissa situationer, till exempel när den nedre kanten av glaset är närmare golvet än 60 cm eller om det finns en fallhöjd på mer än 2 meter utanför fönstret.

Att skapa en checklista över krav och jämföra erbjudanden från olika leverantörer kan vara fördelaktigt innan du fattar ett beslut.

Vid planering av fönsterbyte kan det vara fördelaktigt att också överväga inkluderingen av externt och internt arbete, som fönsterbrädor, plåtarbeten och målning. Genom att ta hänsyn till dessa faktorer kan du säkerställa ett heltäckande och professionellt fönsterbyte.

Genom att uppgradera fönster med energiglas kan du betydligt förbättra isoleringen och minska energiförbrukningen i ditt hem. Att installera ventiler i fönsterramarna kan förbättra ventilationen och reglera luftflödet inomhus.

Välj fönster med extra funktioner, som inbyggt solskydd, ventilationsventiler och glas som ger skydd mot fall och inbrott. Genom att välja rätt fönster kan du förbättra både funktionaliteten och säkerheten i ditt hem.

Med rätt underhåll kan fönster ha en livslängd på flera hundra år, men reparationer och partiella utbyte kan göras vid behov. Genom att ta hand om dina fönster kan du säkerställa att de fortsätter att vara både funktionella och estetiskt tilltalande under lång tid framöver.

Vanliga frågor

Vilka fördelar kan jag få genom att byta ut mina gamla fönster?

Genom att byta ut gamla och dåligt isolerade fönster kan du förbättra isoleringen, energieffektiviteten och den övergripande komforten i ditt hem.

Hur gör jag för att byta ut mina fönster?

För att byta ut fönster börjar du med att ta bort fönsterbrädan både inifrån och utifrån och se till att öppningen i väggen är cirka 20 mm större än de nya fönstrens yttre dimensioner. Sedan placerar du distanskilarna där den nedre delen av ramen kommer att vila och kilar fast hörnen på den övre delen och sidodelarna av ramen både från utsidan och insidan. Efter att fönstret är installerat kan fönsterbrädan fästas genom att mäta den fria ytan där brädan ska placeras och lägga till 20 mm för att få rätt längd. Skär eller skär ut en sektion i fram- och bakkanten av brädan och vik upp en flik i båda ändarna och vik in bakkanten. Slutligen skär två spår i ytterhöljet för att rymma fönsterbrädan och skruva fast brädan på plats.

Vad är viktigt att tänka på vid installation och tätning av fönster?

Korrekt installation och tätning av fönster enligt tillverkarens instruktioner är avgörande för optimal prestanda.

Vilka faktorer bör jag överväga när jag väljer nya fönster?

När du fattar beslut om nya fönster bör du överväga storlek, material och underhållskrav.

När krävs säkerhetsglas?

Säkerhetsglas krävs i vissa situationer, till exempel när glasets nedre kant är närmare golvet än 60 cm eller om det finns en fallhöjd på mer än 2 meter utanför fönstret.

Kan det vara fördelaktigt att jämföra erbjudanden från olika leverantörer?

Det kan vara fördelaktigt att skapa en checklista över krav och jämföra erbjudanden från olika leverantörer innan du fattar ett beslut.

Hur kan en förhandskontroll av en oberoende besiktningsman hjälpa till med kvaliteten och tillförlitligheten i fönsterbytesprojektet?

Att anlita en besiktningsman för en förhandskontroll kan hjälpa till att säkerställa kvaliteten och tillförlitligheten i fönsterbytesprojektet. Oftast behövs inte detta men vi rekommenderar att du tar kontakt med oss för en första diskussion om du är osäker.

Vilka andra arbeten bör jag överväga i samband med fönsterbyte?

När du planerar för fönsterbyte kan det vara bra att överväga inkludering av utvändiga och invändiga arbeten, som fönsterbrädor, plåtarbeten och målning.

Hur kan energiglas förbättra isoleringen och minska energiförbrukningen?

Genom att uppgradera fönster med energiglas kan du betydligt förbättra isoleringen och minska energiförbrukningen.

Hur kan jag förbättra ventilationen och luftflödet i mitt hem?

Genom att installera ventilationsluckor eller spaltventiler i fönsterkarmen kan du förbättra ventilationen och reglera luftflödet i ditt hem.

Vilka andra funktioner bör jag leta efter i nya fönster?

Letar du efter fönster med extra funktioner, som inbyggt solskydd, ventilationsöppningar och glas som skyddar mot fall och inbrott så är det oftast bra att sammanställa dina önskemål till din partner du väljer för fönsterbytet. Gå sen igenom denna listan tillsammans inför beställning så allt blivit rätt uppfattat.

Hur länge kan fönster hålla och kan de repareras?

Med ordentlig underhåll kan fönster ha en livslängd på flera hundra år, men reparationer och delvis utbyte kan göras vid behov.

Vill du veta mer?

Tveka inte att säga till!

Kontakta oss