Referensprojekt – Fönsterbyte BRF Solna

Inspiration

Fönsterbyte BRF utifrån

Om projektet

Ska man som bostadsrättsförening byta fönster kan detta bli både kostsamt och omfattande. Valet av rätt partner blir otroligt viktigt och dialogen med sin fönsterpartner måste hållas tight för att projektet ska bli så lyckat som det bara kan.

En BRF (Bostadsrättsförening) i Solna, Stockholm kontaktade Fönstermästarna för fönsterbyte under början på 2020 och nu är projektet slutbesiktigat och klart. Nedan kommer en intervju med Johanna som representerar styrelsen för bostadsrättsföreningen. Tack Johanna för bra samarbete!

Här får Johanna själv berätta om hennes upplevelse av Fönstermästarna som leverantör för bostadsrättsförmedlingens fönsterbyte!

Fönstren som monterades var från SP-Fönster i serien BALANS
För mer information om dessa fönster eller övriga detaljer, klicka HÄR för att ställa en fråga!

 

 


Intervju

Vilka problem, eller vad var orsaken till att ni kände ett behov av att byta fönster?

Med både kallras och dålig ljudisolering så var våra fönster 30-talet inte längre bra nog. Primärt i och med många närliggande hus såg också vi stort behov av ökad ljudisolering. Självklart också värdet i att sänka energiförbrukningen i föreningen genom bättre värmeisolering.

Vad kände du var skillnaderna mellan Fönstermästarna och de konkurrenter du jämförde med?

Engagemanget helt klart. Jag upplevde ett väldigt bra stöd från Marcus som teamade upp och hjälpte till och stöttade mig i att driva frågan internt. Jag fick en genuin känsla av förtroende och att han ville att jag skulle förstå de olika kostnaderna, vilka alternativ vi hade och hur man går tillväga. Enormt stor hjälp var han!

Vad kände du var mest positivt att få ditt fönsterbyte gjort av Fönstermästarna?

I tidigare projekt har jag alltid upplevt att den tuffaste perioden varit under byggnation/montering och efter då det ofta ”tillkommer” kostnader. I detta fallet var det helt klart den lättaste. Fönstermästarna gav ett realistiskt pris från början och estimatet för projektet höll. Något jag sällan varit med om i byggbranchen tidigare. Inga överraskningar i efterhand vilket uppskattas enormt. Bra transparens från start till slut helt enkelt!

Fönster efter fönsterbyte - Renoverad fönsterbräda
Hur har upplevelsen av monteringen och de nya fönstren varit sen fönsterbytet vart klart?

Är det klart? Var det allt? Så smidigt gick det. Även om vi precis innan monteringsstart valde att dubbla tiden vi estimerat för att ha färre man och inte jobba parallellt så kändes det som att det gick snabbt och väldigt smidigt.

Var det något specifikt som överträffade era förväntningar?

Helt klart den transparenta dialogen. Att förväntningarna sattes rätt från början och att inget ”såldes” in som sen inte kunde hållas. I min värld levde ni upp till ett av mina motton “Under promise, over deliver”. Ni satte förväntningarna på vissa “special-önskemål” på en bra nivå.

Vad skulle du säga till någon som funderar på att göra ett fönsterbyte med Fönstermästarna?

Att de vet vad de gör och skulle något gå fel under projektets gång är de mycket måna om att kommunicera och lösa problemet på bästa möjliga sätt för att göra dig nöjd.

Var det något de kunde gjort annorlunda?

Det var väldigt intensiv kontakt första tiden innan projektet hade signerats och beställts med att det sedan blev nästan helt tyst och jag fick ta kontakt när monteringen närmade sig. Dock förstod jag sedan att det inte fanns något att planera eller prata om under tiden fönstren tillverkades. Jag hade dock uppskattat en avstämning under den ”tysta” tiden eller tydligare kommunicerat att det inte behövdes.

Är det något övrigt du skulle vilja lägga till?

TACK för att jag kunde förlita mig på er under hela monteringen. Detta minskade min stress otroligt mycket!

 

Fönsterbyte Solna BRF

Vill du veta mer?

Tveka inte att säga till!

Kontakta oss