Vad kostar det att byta fönster?

kostnad-fonsterbyte

Guider

kostnad-fönsterbyteVad kostar ett fönsterbyte år 2020?
Detta är är en av de vanligaste frågorna vi får. I detta inlägg går vi igenom vad som driver kostnaden samt ett exempel på hur priset räknas ut på riktigt!

Vad påverkar priset vid fönsterbyte?

När man ska budgetera och planera sitt fönsterbyte kommer många frågor. Typ av fönster? Vilken funktion? Vill vi ha speciella fönsterbrädor? 2 eller 3-glas fönster? Dessa val är ofta de som driver priset på beställningen.

Här kommer några förslag som kan hjälpa dig att hålla ner priset

  • Fler funktioner brukar oftast även öka kostnaden. Till exempel, ett fast fönster är oftast billigare än ett öppningsbart.
  • De tillval du gör ökar kostnaden. Tillval kan vara alternativ som material, färg, persienner & myggnät.
  • Annorlunda/ovanliga mått – svårt att göra något åt men värt att hålla i bakhuvudet.
  • Byt fler fönster samtidigt – Detta håller ner resekostnader, bortforsling och leveranskostnader.

Hur ser behovet ut?

Har du vanliga sidohängda träfönster monterade idag? Även om man vill ha ett likande utseende, måste funktionen också vara densamma? Ofta kan man titta på funktionen och hur behovet faktiskt ser ur, och byta vissa öppningsbara fönster till fasta fönster. Ett annat alternativ är att byta funktion, till exempel ett vridfönster och ändå bibehålla stilen, dock med en mer modern fönsterkonstruktion.

Kostnad fönsterbyte – Ett exempel

Erik och Anna bor i en fastighet med två våningar på Värmdö utanför Stockholm Huset är byggt tidigt 1900-tal och av trä med träpanel på utsidan. Erik och Annas fönster är aldrig bytta utan välskötta och från tiden då huset byggdes. Dessa fönster är av typen 2-glas och med spröjs.

Familjen har under de senaste vintrarna upplevt att det känns kallt vid fönstren samt att uppvärmningskostnaden ökar onödigt mycket. De nuvarande fönstren släpper in mycket ljud från vägen utanför. Kittet har även börjat släppa på vissa ställen samt att det börjar bli dags att måla. De har bestämt sig för att det är dags för att se över sina fönster och byta dessa mot nya.

vridfönster-villa-exempelI Erik och Annas fall har vi tänkt såhär

Paret vill ha ett modernt alternativ som passar husets stil, de vill ha tätare fönster som håller värmen bättre och som också är lättare att putsa, även på övervåningen.

Vi har valt att offerera 3-glas vridfönster med brett spröjs i mitten och smala på respektive sida. Dessa ger ett väldigt likt utseende jämfört med de befintliga klassiska fönster som tidigare suttit monterade.

Prisexempel

  • 10 x vridfönster med spröjs: Kostnad ca 70 000 kr (inklusive 30% rabatt från Fönstermästarna)
  • 10 x montering vridfönster: Kostnad ca 41 000 kr (inklusive 30 % ROT-avdrag)
  • Etableringskostnad, leveranskostnad, bortforsling och monteringsmaterial (10 fönster): 14 000 kr

Totalpris för fönster, montering, material leverans och bortforsling: 125 000kr* (inkluderar ROT-avdrag 30% på arbetskostnaden samt 30% rabatt på fönster från Fönstermästarna).

* Alla projekt är unika, kontakta oss för en kostnadsfri offert för ditt specifika projekt.

 

 


Delbetalning

Självklart erbjuder vi möjlighet till delbetalning och ett upplägg med förmånliga villkor. Du ska inte behöva vänta med ökad livskvalitet. Vi samarbetar med Wasa Kredit och hjälper gärna till att lägga upp en betalningsplan som är anpassat för just din budget och ditt projekt. Kontakta oss så berättar vi mer!

Vill du veta mer?

Hör av dig så så får du hjälp.

Kontakta oss